Over

Uitgeverij Bint is eind 2016 opgericht door schrijver en uitgever Arie Kok. Bint houdt zich bezig met het uitgeven van literaire fictie en non-fictie, nieuw werk en klassiekers. In de categorie non-fictie valt daarbij te denken aan geschiedenis, maatschappij, levensbeschouwing, biografieën en essayistiek. Uitgeverij Bint gaat voor kwaliteit, voor literaire boeken die je met plezier leest en die je geest verrijken. Bint werkt vanuit een passie voor boeken en zoekt lezers die zich daarin herkennen.

De naam Bint is ontleend aan de beroemde roman van F. Bordewijk uit 1934. In zijn tijd was Bint een boek dat de tongen losmaakte. Tegenwoordig is het een klassieker die de tijden overleefd heeft en nog steeds op de leeslijsten voorkomt. Bordewijk vertelt met dit kleine verhaal een groter verhaal. Een verhaal dat aanzet tot reflectie en kritiek levert op de wereld zoals we denken dat die is. Bint laat zien hoe belangrijk originaliteit en zeggingskracht zijn om met verhalen mensen echt te raken.

Bij de uitgave van nieuw werk streven we ernaar kwaliteit te leveren door intensief met de auteur op te trekken en de uitgave tot een gezamenlijk project te maken. Onderdeel van deze visie is Schrijfschool Karakter, waarin we cursussen, masterclasses en workshops aanbieden in literair schrijven.

In de reeks Bint Klassiek brengen we klassieke romans uit die passen bij onze visie, zoals De kern van de zaak van Graham Greene en Thérèse van François Mauriac. Verder staan er titels op stapel van John Steinbeck, Stefan Zweig, Isaac Bashevis Singer en Czesław Miłosz.

Lees hier het interview door de EO, over het hoe en waarom van Bint.

Lees hier het interview op Boekblad.nl, over de oprichting van Bint (alleen voor Boekblad-abonnees).

foto-arie-presentatie-nachtmotet
Uitgever Arie Kok tijdens een boekpresentatie bij Riemer en Walinga in Ermelo (foto: Grietje-Akke de Haas)