Jouw boek

Bij Uitgeverij Bint is het speuren naar goede titels en talentvolle auteurs een continue bezigheid. Mocht je bezig zijn met een boek waarvan je vindt dat Bint dat zou moeten uitgeven, laat het ons weten. Als het klikt en we besluiten met elkaar in zee te gaan, mag je van ons professionele begeleiding en een persoonlijke betrokkenheid bij het schrijfproces verwachten.

Manuscripten kunnen per mail of per post ingestuurd worden (contactgegevens). Daarbij is het goed om het volgende te weten:

  • Wil een manuscript kans maken op uitgave bij Bint, dan zijn twee dingen voor ons het allerbelangrijkst: literaire kwaliteit en een betekenisvol verhaal.
  • Voldoet een manuscript hieraan, dan gaan we kijken of uitgave haalbaar is, waarbij onder andere verkoopverwachting en praktische en financiële haalbaarheid belangrijke overwegingen zijn.
  • Ook non-fictie titels zijn welkom. We beoordelen die ook op literaire en verhalende kwaliteit.
  • Van een ingezonden manuscript doen we een eerste beoordeling op basis van synopsis en de eerste 15 pagina’s. Daarvan mag je binnen tien werkdagen een korte reactie (per email) verwachten. Vinden we het interessant genoeg, dan gaan we het manuscript uitgebreider bekijken. In dat geval laten we nader weten wat de procedure is.

Ben je bezig met een boek wat niet direct in aanmerking komt voor uitgave bij Uitgeverij Bint, dan kunnen we wellicht iets betekenen in coachen, advies of training. Zie hiervoor de pagina’s van Schrijfschool Karakter, of neem vrijblijvend contact op met Arie Kok om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.