Louis Kruger – Een basis over de grens

Lees hier de PREVIEW.

Bekijk hier de TRAILER.

Lees hier het Nawoord Nels Fahner.

Te bestellen bij de reguliere boekhandel en in de gangbare webwinkels.

Met zijn zevenen trekken ze door het vreemde, mysterieuze landschap van Mozambique. Zeven infanteristen, gestuurd vanuit Zuid-Afrika met de opdracht een vijandelijke basis uit te schakelen. Je hebt de kinderlijke, wankelmoedige radioman Rot, de armoedige Jinx, N’Tembi de tolk, de grote en zwijgzame Grog, de gelovige Louch die vecht tegen een groeiende waanzin, Konrad geobsedeerd door vernietiging. De zevende is hun ontbindende bevelvoerder Stanley. Met zijn zessen dragen ze het lijk. De geest van de gestorvene gaat met hen mee.

Het wordt voor hen allemaal een overlevingstocht. Ze strijden niet alleen tegen de vijand, maar ook tegen de boosheid en de angst van binnenuit, die soms sterker is dan de angst voor het woud waar ze doorheen dwalen. Dit spannende verhaal gaat over de grens tussen leven en dood. Het is een verhaal met verschuivende perspectieven en inzichten. Een oorlogsroman waarin verlossing meer centraal staat dan geweld.

‘Een basis over de grens is een gedurfde poging zin te zien in een geweldssituatie. Een sterk en spannend verhaal, een mijlpaal in de Afrikaanse grensliteratuur.’André P. Brink

Louis Krüger (geb. 1955, Upington Zuid-Afrika) Een basis over de grens is de derde roman van Louis Krüger die in het Nederlands verschijnt. Krüger studeerde Theologie en Letteren in Stellenbosch. Sinds 1984 woont en werkt hij in Nederland als predikant.

Vertaling uit het Afrikaans van ‘n Basis oorkant die grens door de auteur.
Redactie: Nels Fahner.

Omvang: 220 pagina’s
Uitvoering: paperback
Verschijnt: 28 november 2017
Prijs: € 18,95
Formaat: 13,5 x 21 cm
Omslag: Studio Ron van Roon
ISBN: 978-94-92612-06-9
NUR: 302