Francois Mauriac – Adderkluwen

De gevreesde strafpleiter Louis schrijft aan het einde van zijn leven een brief aan zijn vrouw. Hij voelt zich door haar miskend en zijn wraak zal haar en de kinderen niet ontgaan. De erfenis zal aan zijn onwettige zoon toekomen. Een harde strijd om de miljoenen slaat het gezin uiteen. Als Louis’ vrouw plotseling overlijdt gloort er een nieuw licht in Louis getormenteerde ziel. Maar het is de vraag of hij nog tijd van leven krijgt om zich met zijn kinderen te verzoenen.

Na Thérèse, die door diverse dagbladen met vier sterren werd gewaardeerd, is dit de tweede roman van Mauriac die bij Bint verschijnt. Ook in Adderkluwen toont Mauriac zich een precies tekenaar van complexe karakters. De beklemmende sfeer wordt op subtiele en originele wijze doorbroken door een hoopvolle wending ten goede.

‘Met zijn het genie typerende vermogen om te ontsluieren zien we steeds meer dat Mauriac een plaats verdient naast Dostojevski. Hij is van dezelfde geestelijke signatuur en zijn wereld heeft een soortgelijke inhoud.’
Bertrand Poirot-Delpech in Le Monde

François Mauriac (1885-1970) was journalist en schreef tientallen romans, diverse toneelstukken, essays en biografieën. In 1952 werd hem de Nobelprijs voor de literatuur toegekend. Mauriac wordt gezien als de grootste Franse katholieke schrijver van de twintigste eeuw. Adderkluwen is zijn beroemdste roman.

 

Herziene vertaling van Le noeud de vipères.

Omvang: 200 pagina’s
Reeks: Bint Klassiek
Uitvoering: paperback
Verschijnt: oktober 2017
Prijs: ± € 18,95
Formaat: 13,5 x 21 cm
Omslag: Studio Ron van Roon
ISBN: 978-94-92612-07-6
NUR: 302