Antoine de Saint-Exupery – Nachtvlucht

DEF nachtvlucht low res

Verkrijgbaar in de boekhandel!

Of bestel hier online.

Eerst een preview bekijken, klik hier.

Een postvlieger komt boven Argentinië in zwaar terecht en verdwijnt van de radar. De luchtverkeersleider is in alle staten. Betekent dit fatale ongeval het einde van zijn ambitieuze project? Door het instellen van nachtvluchten hoopte hij tijd te winnen op vervoer per trein of boot. Heeft hij boven zijn macht gegrepen? Moet hij zijn twijfels tonen, of stuurt hij zijn piloten met vertrouwen weer de lucht in?

Nachtvlucht verscheen in 1931 en is een groots verhaal uit de pionierstijd van de luchtvaart. Een verhaal over moed, verantwoordelijkheid en de waarde van intermenselijke relaties.

‘Dit verhaal, waarvan ik eveneens de literaire waarde zie, is tevens een document. Aan die twee kwaliteiten, zo onverwacht met elkaar verweven, ontleent Nachtvlucht zijn bijzondere betekenis.’
André Gide

Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) was een Franse beroepsvlieger en schreef diverse romans en essays. De Saint-Exupéry werd wereldberoemd met zijn voor kinderen bedoelde boek De kleine prins. Op 31 juli 1944 stortte hij tijdens een verkenningsvlucht voor de geallieerden bij Marseille in zee. (Recensie lezen)

Recensies

‘Een impressionistisch meesterwerk, zoals Heart of darkness en Moby Dick’, aldus LiterairNederland.nl.

Herziene vertaling van Vol de nuit, voor het eerst verschenen in 1931 bij Editions Gallimard, Parijs.

Omvang: 120 pagina’s
Reeks: Bint Klassiek
Uitvoering: paperback
Prijs: € 16,95
Formaat: 13,5 x 21 cm
Omslag: Studio Ron van Roon
ISBN: 978-94-92612-08-3
NUR: 302